Et projekt der støtter socialt udsatte børn og deres sport – mens vi slår en verdensrekord

Det hele startede i vores lokale træningscenter. Her er vi en gruppe mænd, der hvert år i efterårsferien, plejer at ro en halv til en hel marathon på romaskine.

Diskussioner og udfordringer blev til en idé om at slå verdensrekorden i 24 timers roning på romaskine.

Samtidig ville vi lave et velgørenhedsevent og give penge til børn i Danmark, der har svært ved at finde midler til at dyrke fritidsaktiviteter som deres jævnaldrende.

Vi er 20 mænd, der sammen vil ro længere end de 310,77 km, som verdensrekorden lyder på lige nu. Vi mener selv vi kan nå tæt på 400 km.

Vi har 24 timer til at nå vores mål, og støttekontrakterne er begyndt at rulle ind.

ror penge hjem til socialt udsatte børns fritidsaktiviteter og slår verdensrekord

Projektet er afholdt

Sådan støtter du projektet:

Du støtter i kr./km – dvs. hvis du f.eks. støtter med 1 kr. og samlede antal roet kilometer er 400 km, vil dit støtte bidrag være 400 kr.

Du kan hente en støttekontrakt på dette facebook event

Hvornår er det?

29. februar – 1. marts
Vi starter kl. 8.00

Hvor er det:

På FÆNGSLET – Horsens
Fussingsvej 8, 8700 Horsens

Støtte til fritidsaktiviteter for socialt udsatte børn

I Danmark er der en lang række børn, der ikke kan deltage i fritidsaktiviteter, fordi deres forældre ikke har midlerne til at betale kontingenter eller udstyr.

Det kan for børnene være svært at få skabt sig en plads i sociale sammenhænge, hvor sport og aktiviteter i fritiden er en stor del af ungdomslivet.

Interessegrupper er med til at modne sunde menneskelige kompetencer, og udelukkelse fra gruppesammenhænge kan være hæmmende i forhold til generel trivsel og læring.

Heldigvis findes der en forening i Danmark, der netop støtter socialt udsatte børn og deres mulighed for fritidsaktiviteter.

Foreningen hedder BROEN og drives af frivillige kræfter (se længere nede).

Vi er idrætstosser alle sammen, der får overskud af at komme herned og træne. Det vil vi gerne give videre til så mange unge som muligt, og det er derfor, vi støtter Broen Horsens

Verdensrekord med flyvende udskiftning

Rekordforsøget udføres af 20 mænd i alderen 31-51 år. På skift skal hver enkelt ro 1 min af gangen.

Romaskinen må ikke stå stille i løbet af rekordforsøget, så udskiftning skal foretages flyvende, sammenhængende i 24 timer uden pause.

Den nuværende rekord er 311 km, og holdet har en intern målsætning om at nå ca. 400 km.

Alle er spændte på resultatet, og håber at mange vil kigge forbi på dagen og støtte det lokale projekt.

Horsens Folkeblad har været forbi træningslokalet,  du kan læse artiklen her

ror penge hjem til socialt udsatte børns fritidsaktiviteter og slår verdensrekord

BROEN er en forening, der hjælper børn fra socialt udsatte familier

BROEN har som formål at støtte med kontingenter og udstyr til idræt og andre fritidsaktiviteter. Det foregår i lokale foreninger og klubber med sport, spejder, teater, musik eller andre aktiviteter for børn og unge som omdrejningspunkt.

Pengene skaffes fra puljer, fonde, velgørenhedsorganisationer og private støttebidrag fra virksomheder og enkeltpersoner. Desuden arrangerer BROENs lokalforeninger lokale events for at rejse midler og udbrede kendskabet til BROEN.

Danmark er tilsluttet FN’s børnekonvention, der bl.a. fastslår børns ret til at kunne lege, hvile og dyrke fritidsinteresser. Børn i socialt udsatte familier har væsentlige dårligere muligheder end andre børn i danmark – Broen hjælper og bygger bro for disse børn.

BROEN er en forening der støtter socialt udsatte børn, til at få adgang et aktivt fritidsliv